• Login
  • سبد خرید 0

02166121416

تشک زخم بستر


محصولی یافت نشد


زخم بستر چیست و چگونه به‌ وجود می‌آید؟

 

زخم بستر یکی از انواع زخم‌های رایج و شناخته شده در بین افراد در سنین مختلف است. عموماً زمانی که برای مدتی طولانی پوست بدن با وسایل سفت مانند صندلی یا تخت خواب در ارتباط باشد، این زخم‌ها به صورت سطحی روی پوست ایجاد می‌شوند. به طور مثال افرادی که کارهای کامپیوتری دارند و برای مدتی طولانی روی صندلی می‌نشینند، یا افرادی را که مجبورند به دلایل مختلف روی صندلی‌های چرخ دار و ویلچر نشسته و توانایی‌های تحرکی کمی دارند، مستعد ابتلا به زخم بستر می‌باشند. همچنین این زخم‌ها در افرادی که مجبور هستند برای مدتی طولانی به حالت دراز کشیده نیز باشند، می‌تواند ایجاد شود. برای تمام افراد گفته شده خطر ابتلا به زخم‌های بستر در سطوح مختلف وجود دارد.

اگر بخواهیم به شکل ساده نحوه ایجاد این زخم‌ها را در نواحی مختلف بستر شرح دهیم، باید بگوییم که عموماً زخم‌های بستر به دلیل نرسیدن خون کافی و فشار بیش از حد در این نواحی ایجاد می‌شوند. اگر برای مدتی مجبور باشید که فشار سختی را روی بستر خود تحمل کنید، اکسیژن به حد کافی به این قسمت از بدن شما نخواهد رسید و خیلی سریع احتمال ایجاد زخم بستر در شما بالاتر خواهد رفت. به همین دلیل است که به زخم بستر، زخم فشار نیز گفته می‌شود. چرا که بیش‌ترین دلیل ایجاد این زخم‌ها، ایجاد فشاری است که به صورت مداوم بر روی قسمت خاصی از بستر ایجاد می‌شود.

 

تشک زخم بستر چیست؟

 

تشک‌های زخم بستر، یکی از بهترین راه حل‌های موجود برای درمان و پیشگیری از زخم‌های بستر می‌باشند. این تشک‌ها به حالتی طراحی می‌شوند که به هیچ عنوان فشار بر روی قسمت خاصی از بدن فرد قرار نداشته باشد. در این صورت حتی اگر فردی به صورت کامل توانایی‌های حرکتی خود را از دست داده باشد، به کمک تشک زخم بستر که یکی از انواع شناخته شده تجهیزات پزشکی می‌باشد، می‌تواند تا حد مطلوبی از زخم‌های بستر درامان باشد.

زخم بستر به آسیب‌های ایجاد شده روی پوست، ماهیچه و بافت‌های بدن که در اثر بی‌تحرکی و عدم جابه‌جایی اعضا بدن ایجاد می‌شوند، گفته می‌شود. افرادی دچار این بیماری خواهند شد که تحرک نداشته و همیشه به‌‌صورت خوابیده در بستر قرار دارند و یا به صورت مداوم بر روی ویلچر هستند. ازجمله افرادی که ممکن است دچار این بیماری شوند، افراد قطع نخاع یا سالمندان می‌باشند.

 

انواع تشک زخم بستر

 

تشک ضد زخم بستر انواع مختلفی دارد و استفاده از هر کدام از این انواع گوناگون می‌تواند برای شرایط ویژه فرد مفید باشد. با این حال انواع اصلی آن محدود هستند،  بررسی و مطالعه مشخصات این تشک‌ها می‌تواند به انتخاب صحیح خریداران کمک نماید.

 

تشک‌های حاوی مواد و هوا

 

از این نوع تشک‌ها اکثراً در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. شکل ظاهری این تشک‌ها اغلب به‌‌صورت وان حمام است به‌ گونه‌ای که حجم زیادی از هوا به توده‌ای از موادی مانند دانه‌های سیلیکون دمیده می‌شود. همین امر باعث می‌شود این مواد مانند مایع عمل نمایند. هنگامی‌ که فشار هوا متوقف شود دانه‌ها مانند مواد جامد عمل نموده و بیمار را برای عملیات پزشکی آماده می‌کنند.

 

تشک‌های حاوی آب

 

یکی دیگر از تشک‌هایی که اکثراً در بیمارستان از آن‌ها استفاده می‌شود تشک حاوی آب است. در ساخت این تشک‌ها از آب استفاده‌ شده و محتویات درون آن‌ها را آب تشکیل می‌دهد. برای محافظت و دوام بیشتر تشک اطراف آن را با فوم می‌پوشانند. سطح این نوع از تشک‌ها سرد بوده و به پایین آوردن دمای بدن بیمار کمک می‌کند. وزن تشک‌های حاوی آب‌ سنگین‌تر از سایر تشک‌ها بوده و برای جا‌به‌جایی آن‌ها اغلب از بالابر استفاده می‌شود.

 

تشک‌های حاوی هوا

 

 این تشک‌ها دارای کیسه‌های هوایی هستند که بیمار بر روی آن‌ها قرار می‌گیرد و همین مزیت باعث می‌شود سطح تماس پوست با تشک افزایش‌ یافته و درنتیجه فشار در آن نقطه کاهش می‌یابد. فشار هوا در نقاط مختلف بر حسب وزن بیمار و جابه‌جایی او تغییر می‌نماید. می‌توانید برای رعایت نظافت بیشتر بر روی این تشک‌ها محلفه بیندازید فقط دقت کنید جنس این ملحفه‌ها از پلاستیک نباشد چراکه ملحفه‌های پلاستیکی مانع ورود و خروج جریان هوا شده و این مسئله برای بیمار بسیار خطرناک است. به‌ طور معمول از این تشک‌ها در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و معمولاً نرم‌تر از تشک‌های دیگر هستند. دلیل این انعطاف‌پذیری آن است که در شرایط اضطراری‌ مانند عمل احیا قلب پزشکان دچار مشکل نشوند.

 

تشک‌های چرخاننده

 

این تشک‌ها می‌توانند بیمارانی که قادر به تحرک نیستند را جا به جا نموده و به‌ طرف دیگر بدن بچرخانند. این مزیت باعث شده مراقبت‌ کننده کار راحت‌تری داشته باشد. هم‌چنین جالب است بدانید این تشک‌ها به بیرون کشیدن آب از ریه‌ها هم کمک می‌کنند.

 

انواع تشک مواج

 

تشک مواج مناسب نقش مهمی در روند بهبودی بیمار خواهد داشت. خوب است بدانید که شرایط بیمار در تعیین نوع تشک بیمارستانی برای او تاثیرگذار است. تشک‌های مواج در دو دسته کلی تشک تخم مرغی که به آن ساده تخم مرغی یا زنبوری هم گفته می‌شود و تشک سلولی تولید می‌شوند. به‌طور کل تشک‌های مواج سلول‌های بادی دارند که باعث می‌شود بدن بیمار دچار بی‌تحرکی روی تشک نشود؛ اما اینکه تفاوت انواع تشک‌های مواج چیست؟ کدام تشک مواج برای بیمار ما مناسب‌تر است؟ در این مطلب پاسخ‌ داده‌ شده است.

4 عامل زیر در انتخاب نوع تشک مواج مناسب تاثیر‌گذار هستند:

 

  1. مدت ‌زمانی که بیمار قرار است روی تشک بگذراند
  2. میزان بی‌حرکتی بیمار
  3. وجود و یا عدم وجود زخم بستر و نوع زخم بستر
  4. وزن بیمار

 

تشک مواج ساده یا تشک مواج تخم‌ مرغی

 

سطح این تشک پستی‌ و بلندی‌هایی شبیه به شانه تخم‌‌ مرغی یا لانه زنبور دارد. از این رو به آن تشک لانه زنبوری هم گفته می‌شود. جریان هوا در سلول‌های تخم‌ مرغی شکل باعث می‌شود وزن بیمار و فشار بدن به تشک جابه‌جا شود. ضد آب بودن و جلوگیری از تعریق از دیگر ویژگی‌های این مدل تشک مواج است.

تشک مواج تخم ‌مرغی برای چه بیمارانی مناسب است؟

بیمارانی که مدت‌ زمان بستری آن‌ها زیر یک سال است؛ و مجبور هستند این‌ یک سال را روی تشک بگذارند باید از این مدل تشک استفاده کنند. اگر بیمار دچار زخم بستر نشده است و یا درجه زخم بستر او از نوع 1 یا 2 است؛ این تشک باز هم گزینه خوبی است؛ زیرا با انتقال و جابه‌جا کردن فشار در سطح تشک مانع از ایجاد زخم بستر می‌شود؛ و اگر بیمار دچار زخم بسترهای خفیف است کمک به بهبود آن‌ها می‌کند. اگر وزن بیمار کمتر از 120 کیلو است این تشک مناسب خواهد بود اما درصورتی ‌که وزن از این مقدار بالاتر است باید برای آسایش بیمار خود نوع دیگری از تشک‌های مواج را انتخاب بفرمایید.

 

تشک مواج سلولی

 

سلول‌های این تشک شبیه به استوانه‌های کنار هم است. در این تشک‌ها نیز جریان هوا کمک می‌کند تا وزن بیمار جابه‌جا شود؛ و فشار بین سطح بدن و تشک ثابت باقی نماند. جلوگیری از تعریق و رطوبت از دیگر ویژگی‌ها این تشک است. این تشک‌ها نسبت به نوع تشک مواج تخم مرغی ضخیم‌تر هستند.

 

ویژگی‌های تشک زخم بستر

 

امروزه تشک‌هایی ساخته‌ شده‌اند که باعث کند شدن ایجاد علائم زخم بستر می‌شوند. در این تشک‌ها با توجه به نوع آن‌ها از  محافظ‌ها و پد‌های متحرکی استفاده‌ شده است که می‌تواند برای بیمار کارساز باشد. توجه داشته باشید که این تشک‌ها به‌ منظور پیشگیری در مرحله یک بیماری زخم بستر می‌تواند کارکرد داشته باشد.

بدنه این نوع از تشک‌ها از پی وی سی سه لایه و پارچه شمعی درست می‌شود و مقاومت خوبی در برابر ضربه و وزن بالا دارند، تشک مذکور برای افراد مختلف و در هر سنی مناسب است. معمولاً این تشک‌ها دارای تست 48 می‌باشند، تا به بیماران این اطمینان را بدهند که تشک خریداری شده مشکلی نداشته و ویژگی‌های ذکر شده را دارد. پمپی که در این تشک‌ها به کار می‌رود اکثراً گارانتی دو ساله دارند و این مزیت هم  قابل ‌توجه بسیاری از مشتریان قرار گرفته است. تشک زخم بستر دارای نشیمنگاه نرم و موج‌دار است که نشستن فرد بیمار را سهولت می‌بخشد و سعی در جلوگیری از آسیب رسیدن به بافت‌های نرم بدن دارد. باید بدانید که این کالا قابل شستشو نیز می‌باشد و با این کار خطر ابتلا به بیماری‌های پوستی را کاهش داده و به بهداشت فردی شما کمک زیادی می‌کند. همچنین این تشک از انعطاف ‌پذیری بالایی برخوردار است و می‌توانید آن را به‌ سادگی تا نموده و در چمدان یا ساک مسافرتی همراه خود ببرید. بنابراین مشکلی برای حمل‌ونقل آن ندارید و فرد بیمار را به سهولت می‌توانید حتی با خود به سفر هم ببرید، تشک‌های زخم بستر ضد تعریق و عایق آب نیز هستندو برای بیمارانی که نمی‌توانند ادرار خود را کنترل نمایند بسیار مناسب‌اند. دفع گرما یکی دیگر از مزیت‌های تشک زخم بستر است. وجود آب و ژل در این تشک‌های خواب باعث می‌شود گرما به خارج از هدایت شده و این موضوع به بیمارانی که حرارت بدنی زیادی را تولید می‌نمایند، مناسب است. وجود این ژل‌ها باعث احساس سرما در بیمار شده و از همین رو باعث کاهش متابولیسم سلول‌های تشکیل‌ دهنده پوست می‌شود.

 

تاثیر تشک زخم بستر برای پیشگیری و درمان زخم بستر

 

تشک مواج، یکی از بهترین راه حل‌های موجود برای درمان و پیشگیری از زخم‌های بستر می‌باشند. این تشک‌ها به حالتی طراحی می‌شوند که به هیچ عنوان فشار بر روی قسمت خاصی از بدن فرد قرار نداشته باشد. در این صورت حتی اگر فردی به صورت کامل توانایی‌های حرکتی خود را از دست داده باشد، به کمک تشک مواج خانگی که یکی از انواع شناخته شده تجهیزات پزشکی می‌باشد، می‌تواند تا حد مطلوبی از زخم‌های بستر در امان باشد. تنوع زیاد در طرح‌های تشک‌های مواج باعث نمی‌شود که برای خریداری آن‌ها با مشکل خاصی رو به رو شوید. در مرحل اول خود پزشک به شما در این باره و در مورد خرید تشک مواج ایده آل مشاوره خواهد داد. شما نیز به سادگی می‌توانید بهترین مارک تشک مواج را شناسایی کرده و برای خود یا بیمارتان تهیه نمایید. ضمن آن که اگر فردی به زخم بستر دچار شده باشد، به دلیل زمان بر بودن پروسه درمانی این مشکل، باید از این تشک‌های استاندارد برای وی استفاده نمود، تا مشکل زخم‌های بستر او شدت بیشتری به خود نگیرد.

 

چگونه از تشک مواج استفاده کنیم؟

 

استفاده از این محصولات نیاز به دانش خاصی نداشته و به راحتی در منزل یا محیط درمانگاهی می‌توان از این محصولات استفاده کرد. برای راه اندازی این محصول فقط باید شلنگ باد را به پمپ متصل کرده و تنظیمات پمپ را بسته به نیاز خود انجام دهید. تنظیمات پمپ شامل میزان فشار هوای خروجی و دوره‌های زمانیِ پر و خالی کردن تشک می‌باشد. قبل از انتخاب تشک حتما وزن بیمار را با توان تحمل وزن تشک مقایسه کنید و مدل مناسب بیمار خود را تهیه فرمایید. این کار علاوه بر راحتی بیمار، عمر مفید کالا را نیز افزایش خواهد داد. وقتی اولین بار از تشک استفاده می‌کنید بهتر است اجازه دهید تا تمام محفظه‌های باد پر شده باشد و سپس اقدام به تنظیم فشار مورد نظر خود کنید.

اگر به دنبال یک تشک زخم بستر برای جلوگیری از بروز این زخم برای افرادی که  مبتلا به زخم بستر نشده‌اند و قابلیت های محدود حرکتی دارد و طول  زمان بستری آن کمتر از یکسال است و ریسک پایین خطر ابتلا دارد قطعا پیشنهاد ما به شما خرید تشک‌های زخم بستر از وب‌سایت اورجینال لنداست که از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

 

سوالات متداول

تشک زخم بستر چیست؟  

به طور کلی در صورتی که افراد بیش از حد معمول بر روی تخت دراز بکشند و تحرک زیادی نداشته باشند، ممکن است دچار زخم بستر شوند. این زخم معمولا در نواحی لگن، کمر و آرنج به وجود می‌آید و می‌تواند آسیب‌های شدیدی را به فرد وارد کند. در نتیجه یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز زخم بستر، استفاده از تشک زخم بستر است.

 

ساختار شکل زخم بستر به چه صورت می‌باشد؟ 

این تشک به گونه‌ای طراحی شده است که ساختاری مواج داشته باشد و کمترین فشار را به اعضای بدن فرد در استفاده‌های طولانی مدت وارد کند. همچنین افرادی که زخم بستر دارند به راحتی به واسطه ساختار مواج این تشک می‌توانند در جای خود غلط بزنند و کمتر حس درد را تجربه کنند. همچنین تشک زخم بستر به واسطه خاصیت ضد حساسیت و همچنین فراهم کردن امکان عبور جریان هوا، تاثیر زیادی در جلوگیری از زخم بستر در افراد دارد. همچنین این تشک از سه جز اصلی تشک، کمپرسور و پمپ باد تشکیل شده است.